Webinar Free Thinking Leaders 13 mei jl... over Nieuwe Taal en Rollen boven Functies

De veelbelovende bijeenkomst in maart over Leiderschap van Gedachtegoed met Nico van der Lely hebben we vanwege de Corona-maatregelen helaas moeten verplaatsen naar volgend jaar. In optimistische termen: we houden een mooie middag tegoed!

Onderwijl heeft het netwerk niet stilgezeten. Op 13 mei organiseerde Bomente in samenwerking met ACTIVITY (www.activity.nl) de eerste online netwerkbijeenkomst van Free Thinking Leaders. Een vertrouwde bijeenkomst in nieuwe setting. Met de uitdagende inleiding van professor Leo Witvliet (emeritus, Nijenrode) ging de dialoog van start: biedt deze periode de uitgelezen kans op vernieuwing? Of is voor ‘game changing’ meer nodig? Leo Witvliet betoogde dat een nog veel diepgaandere emotionele binding en dieper gevoeld belang met de gewenste verandering nodig zal zijn. De deelnemers brandden daarop los.

Een aantal voor de hand liggende verdiensten van deze tijd willen de free thinking leaders niet kwijt: meer thuiswerk, een soepeler online huishouding in hun organisaties, minder zakelijke reizen. Maar er was meer: de pleidooien voor een 'Nieuwe Taal’ die mede bijdraagt aan verandering en voor het principe ‘Rollen boven Functies’ brachten verhelderende inzichten naar boven. De belangrijkste conclusies: ja, nieuwe taal werkt, maar dan is een nieuwe moraal die daaronder ligt onontbeerlijk. En over het werken met rollen in plaats van klassieke functiehuizen en hiërarchieën zijn de deelnemers het eens: dat zal organisaties pas echt meer wendbaar maken. Want daar zijn we nog niet, en deze tijd bewijst hoe wendbaarheid van levensbelang is.

Met veel dank aan Marco Mud voor het initiatief deze bijeenkomst online op te zetten en zijn bezielende begeleiding van de dialoog!

Op 12 juni zetten de free thinking leaders de dialoog online voort: dan gaat het over ethiek in leiderschap. Kijk bij de agenda voor meer informatie en inschrijving.